Alergeny dostępne na stronie www.pierogarnie.com
Koszt dostawy:
0 - 3 km: 5,00 PLN
4 - 7 km: 10,00 PLN
8 - 10 km: 15,00 PLN
11 - 15 km: 20,00 PLN
Opakowanie na wynos: 3,77 PLN
Minimalna kwota zamówienia: 75,00 PLN
Restauracja jest teraz zamknięta.
Godziny otwarcia:
Czy masz ukończone 18 lat?
🥟 Pierogarnia Stary Młyn zrobi dla Ciebie bardzo smaczne:
• Piecuchy (pierogi wypiekane w piecu – z mięsem, wegetariańskie lub na słodko)
• Lepiochy (tradycyjne pierogi gotowane – z mięsem, wegetariańskie lub na słodko)
• Placuchy (chrupiące placki ziemniaczane — na słodko lub z wytrawnymi sosami)
• Leniuchy (słodkie pierogi leniwe)
• Kopytka z okrasą i kluski tradycyjne (z twarogiem lub kiszoną kapustą)
• Sałatki i surówki
• Aromatyczne zupy (rosół, barszcz, zupa pomidorowa, żurek)
• Inne pyszności (zobacz w menu na naszej stronie: www.pierogarnie.com)
🧑🍳 Posiłki przygotowujemy zawsze ze świeżych składników, w higieniczny sposób!
👉 Skorzystaj z naszej oferty i ciesz się razem z bliskimi wspaniałym smakiem potraw z naszej Pierogarni!
📞 Zadzwoń do nas i zamów obiad, będzie tak dobry jak domowy!
🚗 Nasi kierowcy dostarczą Ci nasze specjały pod same drzwi!
Kliknij poniżej aby odświeżyć funkcje powiadomień.
Farsz z boczku, kremowy twaróg wędzony, olej Św. Wawrzyńca, świeży koper
Mięso wieprzowe duszone na winie, boczek, kiełbasa, suszone śliwki, grzyby
z kiełbasą naszego wyrobu - pełną lubczyku, jajem i szturanymi ziemniakami ze skwarkami
miks dowolnych pierogów z pieca (mięsne, wegetariańskie i słodkie). W komentarzu napisz, jakie nadzienia wybierasz.
z duszonym mięsem wołowym, ogórkiem konserwowym, papryką konserwową i cebulą
z rwanymi policzkami wołowymi duszonymi w czerwonym winie, marchewką i cebulą
Wołowina sezonowana i klasyczna, boczek, cebula, ser cheddar, ogórek konserwowy, ostra papryka
Łopatka wołowa, wędzona słonina, konfitura z czerwonej cebuli, ogórek kiszony, musztarda francuska, sos barbecue
miks dowolnych pierogów z pieca (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
z leśnymi grzybami podsmażanymi na maśle, kremową śmietanką, porem i szczypiorkiem
Łopatka wieprzowa, wędzona słonina, kiszona kapusta - podane na kwaśnicy z chrustem z kiszonej kapusty
Z łopatką wołową, wędzoną słoniną, konfiturą z czerwonej cebuli, ogórkiem kiszonym, musztardą francuską oraz sosem barbecue, na beszamelu z chrupiącym topinamburem i nitkami chilli
z filetem z dorsza, boczkiem i beszamelem w czarnym cieście, wysmażone na chrupiąco, podawane z majonezem z chilli
Z jabłkami, cynamonem i palonym masłem, wysmażone na chrupiąco, podawane z żurawiną
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
z pieczonym mięsem wieprzowym marynowanym w czarnuszce, marchewką i cebulą
z duszonym mięsem wołowym, ogórkiem konserwowym, papryką konserwową i cebulą
z rwanymi policzkami wołowymi duszonymi w czerwonym winie, marchewką i cebulą
z ziemniaków, ręcznie kładzione, okraszone cebulką i skwarkami, z wędzonym twarogiem i szczypiorkiem
Prawdziwy, staropolski bigos na winie z mięsem wieprzowym, boczkiem i kiełbasą, duszony z aromatycznymi, suszonymi śliwkami i grzybami
przygotowywany przez naszą Justynę, tradycyjnymi metodami, bez konserwantów
z farszem z boczku i cebuli, podawane na kremowym serku buraczanym z koprem, rzodkiewką i olejem z pora
z dodatkiem sera żółtego, jajek i cebuli, w aromatycznym bulionie z leśnych grzybów z olejem Św. Wawrzyńca i kwaśną śmietaną
Okrągłe, puszyste knedle wypełnione po brzegi śliwkami i czekoladą. Podajemy je obtoczone w chrupiącym, złocistym panko.
Pyzy Ziemniaczane, wypełnione po brzegi mięsem wieprzowym, podawane na żurku z kruszonką z boczku i szczypiorkiem
karmelizowane okrągłe kluski leniwe na bazie regionalnego twarogu, z sosem waniliowym i kruszonką z palonego masła
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
smażonym na maśle z piernikiem, wędzonym twarogiem, piklowaną cebulą czerwoną i selerem naciowym oraz delikatnym dressingiem musztardowym. Podawana z maślanymi grzankami.
marynowanymi w winie, kremowym serkiem kozim, prażonymi migdałami i dressingiem musztardowym. Podawana z chrupiącym czosnkowym pieczywem.
z kurczakiem, chipsami z boczku, serem Emilgrana, sosem najonezowym z anchois i maślanymi grzankami
z marynowaną pieczoną papryką, warzywami, serem solankowym, cebulą, domowym pesto z rukoli, pestkami słonecznika i pieczywem czosnkowym
Karmelizowany kozi ser, żurawina, puree jabłkowe, orzechy włoskie, marynowany burak, sos żurawinowy, grzanki
z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem lub z polskim cukrem buraczanym
Trzy placuchy ziemniaczane przekładane łopatką wołową i sosem grzybowym, podawane z natką pietruszki i śmietaną
Jak u Babci - z soczystymi polskimi jabłkami i maślaną kruszonką. Podawana z lodami z wiejskiej śmietanki z masłem od S.Sapiechy i prawdziwą domową bitą śmietaną.
Polskie jabłka, słodka kruszonka. Podawana z lodami i domową bitą śmietaną.
Orzeźwiający chłodnik na bazie jogurtu, rzodkiewki i ogórka szklarniowego. Podawany w towarzystwie buraków w winie, liści szpinaku i tartego jajka.
Pierogi z farszem z pieczonego dzika, boczkiem i warzywami. Podawane w sosie jeżynowo - żurawinowym, w towarzystwie prażonych ziaren słonecznika i pędów sosny.