Alergeny dostępne na stronie www.pierogarnie.com
Koszt dostawy:
0 - 3 km: 5,00 PLN
4 - 7 km: 10,00 PLN
8 - 10 km: 15,00 PLN
11 - 15 km: 20,00 PLN
Opakowanie na wynos: 3,77 PLN
Minimalna kwota zamówienia: 75,00 PLN
🥟 Pierogarnia Stary Młyn zrobi dla Ciebie bardzo smaczne:
• Piecuchy (pierogi wypiekane w piecu – z mięsem, wegetariańskie lub na słodko)
• Lepiochy (tradycyjne pierogi gotowane – z mięsem, wegetariańskie lub na słodko)
• Placuchy (chrupiące placki ziemniaczane — na słodko lub z wytrawnymi sosami)
• Leniuchy (słodkie pierogi leniwe)
• Kopytka z okrasą i kluski tradycyjne (z twarogiem lub kiszoną kapustą)
• Sałatki i surówki
• Aromatyczne zupy (rosół, barszcz, zupa pomidorowa, żurek)
• Inne pyszności (zobacz w menu na naszej stronie: www.pierogarnie.com)
🧑🍳 Posiłki przygotowujemy zawsze ze świeżych składników, w higieniczny sposób!
👉 Skorzystaj z naszej oferty i ciesz się razem z bliskimi wspaniałym smakiem potraw z naszej Pierogarni!
📞 Zadzwoń do nas i zamów obiad, będzie tak dobry jak domowy!
🚗 Nasi kierowcy dostarczą Ci nasze specjały pod same drzwi!
Czy masz ukończone 18 lat?
miks dowolnych pierogów z pieca (mięsne, wegetariańskie i słodkie). W komentarzu napisz, jakie nadzienia wybierasz.
z duszonym mięsem wołowym, ogórkiem konserwowym, papryką konserwową i cebulą
miks dowolnych pierogów z pieca (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
miks dowolnych pierogów z pieca (mięsnych, wegetariańskich i słodkich)
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
z duszonym mięsem wołowym, ogórkiem konserwowym, papryką konserwową i cebulą
z kaszanką, ogórkiem kiszonym, jabłkiem, cebulą i masłem klarowanym, podawane na musie jabłkowym
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
z musem marchewkowym, zielonym grochem i majerankiem
z papryką czerwoną, ciecierzycą, ryżem i świeżą kolendrą w cieście marchewkowym
wybierz dowolne pierogi tradycyjne (mięsne, wegetariańskie i słodkie)
z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem lub z polskim cukrem z cukiernicy
z kurczakiem podsmażonym na maśle w sosie śmietanowym z papryką i porem
nie możesz się zdecydować? Weź 3 różne sosy do 1 porcji placuchów i wybierz swój ulubiony!
jeden duży Placuch z pieczeniowym sosem Zbójnickim z dodatkiem duszonego mięsa wieprzowego oraz warzyw
barszcz biały z aksamitnym puree ziemniaczanym z chrzanem, podsmażanym boczkiem i oliwą ziołową
naszego wyrobu, jajem i szturanymi ziemniakami ze skwarkami
z dodatkiem marchewki, pietruszki i selera podsmażanych na maśle klarowanym oraz świeżym koprem
marynowanym winie i tymianku, pęczakiem w oleju pietruszkowym, pieczoną cieciorką i owocami sezonowymi
serem Lazur, suszonymi pomidorami naszego wyrobu, czarnymi oliwkami, orzechami włoskimi i owocami sezonowymi
letnimi owocami, prażonymi pestkami dyni i sosem żurawinowym
z boczniakiem, cukinią w ziołach i marchewką w słoneczniku
marynowanym w soku pomarańczowym i soli, czerwoną cebulą, owocami sezonowymi i winegret na smażonej cytrynie
z ziemniaków ręcznie kładzione, okraszone cebulką i skwarkami, podawane z kapustą lub twarogiem
kluski z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem jaj i mąki, podawanym z pysznym sosem lub okrasą
uracz się pysznym chlebem naszego wypieku, skosztuj smalcu ze skwarkami i cebulką, a wszystko zagryź koszonym ogórkiem
Prawdziwy, staropolski bigos na winie z mięsem wieprzowym, boczkiem i kiełbasą, duszony z aromatycznymi, suszonymi śliwkami i grzybami
przygotowywany przez naszą Justynę, tradycyjnymi metodami, bez konserwantów
delikatne, puchate i słodkie pierogi robione z regionalnego twarogu, podawane ze słodką śmietaną lub wybranym sosem
okrągłe, puszyste knedle wypełnione po brzegi słodką śliwką węgierką, spróbuj jak smakują podsmażane na maśle!
okrągłe, puszyste knedle wypełnione po brzegi truskawkami, białą czekoladą i bazylią
pasta z fasoli, kaczki i paprykarz domowy, podawane z kromkami naszgo chleba
Polskie jabłka, słodka kruszonka. Podawana z lodami i domową bitą śmietaną.
Pączek z regionalnego twarogu podawany z kremową śmietaną i konfiturą.
Puszysty sernik na bazie polskiego twarogu. Podawany z sosem cytrynowym i tartą skórką cytrynową.
Orzeźwiający chłodnik na bazie jogurtu, rzodkiewki i ogórka szklarniowego. Podawany w towarzystwie buraków w winie, liści szpinaku i tartego jajka.
Pierogi z farszem z pieczonego dzika, boczkiem i warzywami. Podawane w sosie jeżynowo - żurawinowym, w towarzystwie prażonych ziaren słonecznika i pędów sosny.